Помощ при туморни заболявания - Професор Лукашяк

ВИЛКАКОРА – ПОМОЩ ПРИ ТУМОРНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ

 

Професор доктор Йежи Лукашяк

по материали на сп. „Zyj dlugo”, март 2018, Вит Романовски

„Господин Професор! Вие сте един от най-добрите познавачи на вилкакора в Полша. Но самият Вие приемал ли сте я като пациент?”

– Може би, не точно като пациент, а като разумен човек. Познавайки спецификата на това растение, исках да се възползвам от неговите полезни свойства. Зная, че вилкакора стимулира защитните сили на организма. Така че я приемам в периодите на спад на имунитета – през есента и зимата, с добър резултат. Просто не настивам, а грипът ме подминава.

„На какво се основава спецификата на действие на вилкакора?”
– В своите изследвания върху вилкакора исках да установя откъде произлиза тази огромна способност на вилкакора да мобилизира имунната система. Стигнах до извода, че е следствие от нееднородното разпределение на електроните в пръстените на оксиндоловите алкалоиди в състава на растението. 

Такова разпределение на електроните поставя молекулите на алкалоидите  в състояние на леко трептене, предизвикано от електричното поле на протеините. Това от своя страна привлича макрофагите, важни за нашата имунна система и ги принуждава  към по-висока активност. А от това следва, че организмът е по-добре пазен от тях” Проф. Лукашяк сп. „Zyj dlugo” 03.2018

 Извадка от дисертация “Фитотерапията при напреднал рак” на д-р Фелипе Мирес, професор в Изследователския Институт по Андийска Фитотерапия. Отразил е в своя труд противотуморните свойства на оксоиндоловите алкалоиди.

Сред пациентите на д-р Мирес, 1312 от болните са били с напреднал рак именно в четвърти стадий. Те били лекувани с вилкакора под формата на водна отвара, с прилагане на вегетарианска диета. Това са клиничните изследвания, представени от д-р Мирес на международния симпозиум, посветен на “Приложение на фитотерапията в медицината”. Конференцията е проведена още през 1989 г в Лима.

 • Сред 541 от случаите на рак на шийката на матката в ІV стадий на развитие на болестта, вилкакора е продължила живота с 2 години на 168 пациентки /32%/, а с 5 години – което в онклогията се смята за излекуване – 49 пациентки /9%/.

 • Сред 249 пациента с рак на стомаха в ІV стадий на развитие на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 127 пациента /51%/, а петгодишна преживаемост е дала на 52 пациента /21%/.

 • Сред 232 случая на рак на гърдата в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 107 пациента /46%/, а е излекувала 39 пациентки /17%/.
 • Сред 138 случая на рак на белите дробове в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 32 пациента /23%/, а е излекувала 3 пациента /17%/.
 • Сред 58 случая на рак на панкреаса в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 4 пациента /7%/, 5 години не е преживял нито един.
 • Сред 21 случая на рак на яйчниците в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 10 пациентки /48%/, а е излекувала 5 пациентки /24%/.
 • Сред 20 случая на рак на простатата в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 16 пациенти /80%/, а е излекувала 1 пациент.
 • Сред 18 случая на лимфосарком в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 14 пациенти /78%/, а е излекувала 3 пациента /16%/.
 • Сред 7 пациента с рабдомиосаркома в ІV стадий от разнитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 3 пациента /43%/, а е излекувала 3 пациента /43%/.
 • Сред 7 случая на левкемия в ІV стадий от развитието на болестта, вилкакора е удължила живота с 2 години на 4 пациента /57%/, а е излекувала 3 пациента /43%/.

Горните данни са публикувани в дисертация на д-р Фелипе Мирес “Фитотерапията при напреднал рак”. Д-р Мирес, професор в Изследователския Институт по Андийска Фитотерапия за първи път е отразил в своя труд противотуморните свойства на оксоиндоловите алкалоиди. 

През 1994 г. котешкият нокът (вилкакора) е обявен от Световната Здравна Организация за лечебно растение, след което е допуснат до продажба в почти цял свят.
По материали на А. Радван

Универсалност
Европейската организация EFSA обяви въздействието на Uncaria tomentosa върху имунната система и ставите, благодарение на способността ѝ да спира синтеза на фактор TNF-alpha имащ отношение към възпалителните състояния на ставите,  но обсегът и резултатите от провежданите актуални изследвания, позволява да се предположи, че скоро този списък може бъде удължен.

Вашият коментар

Close Menu
Количка Продуктът е премахнат. Върни
 • No products in the cart.
×
×

Cart