Корал Калций

НОВО ОТКРИТИЕ В БОРБАТА СРЕЩУ ОСТЕОПОРОЗАТА

КОРАЛОВИЯТ РИФ

най-големият жив организъм на земята извор на здраве и дълголетие

Структурата на коралите наподобява много структурата на човешките кости. Коралите са богати не само на калций, но и на повече от 60 жизненоважни микро- и макроелементи. Кораловият калций създава в организма алкална среда, която има огромно значение за нормалното функциониране на клетките, а оттам и за здравето на целия организъм. 

Вирусите и бактериите, попаднали в кръвта  не се размножават в алкална среда. От друга страна в алкална среда витамините и микроелементите се усвояват много по-лесно, подобрява се състоянието на кръвоносните съдове, сърцето, ставите, кръвта. Всичко това води до повишаване функцията на имунната система. Доказано е, че раковите клетки не могат да съществуват дълго в алкална среда. На клетъчно ниво всички обменни процеси протичат с участието на калциеви йони.

Калций – един от най-важните минерали за човешкия организъм.

Калцият е сред хранителните вещества, които имат особено голямо значение за човешкия организъм. Без него ние не бихме имали зъби, кости, нокти. Недостигът на калций води до повече от 150 тежки заболявания. Затова ако ежедневната ни диета не включва храни, богати на калций, то допълнителното приемане на натурален калций е важно за поддържане на доброто здраве.

Приемът на Корал Калций с естествени минерали подобрява цялостното функциониране на организма.

 • Допринася за нормалната функция на имунната система
 • Спомага за постигане на оптимална стойност на pH на кръвта
 • Насища с кислород кръвта
 • Намалява риска от заболявания на сърдечно-съдовата, храносмилателната система и черния дроб
 • Повлиява благоприятно кръвното налягане и нивото на кръвната захар
 • Създава неблагоприятни условия за възникване злокачествени процеси
 • Усилва еластичността на мускулите
 • Спомага за подвижността на ставите
 • Подхранва костите
 • Спомага за поддържане на костната плътност
 • Ефикасно противодейства на остеопорозата

 

Известно е, че калцият е важен за костната плътност.

Последни научни изследвания показват, че калцият не се отлага в костите, ако в организма има недостиг на витамин D3 и на особено важния витамин К2. Много учени установиха, че редкият витамин К2 е необходим за „отвеждане” на калция до местата в костите, където е необходимо неговото натрупване. Витамин D3 също допринася за усвояването на калция и фосфора. 

Разбира се, тези витамини няма да помогнат срещу намаляването на костната плътност и болките в костите, ако не се приемат в достатъчни количества калций, магнезий и др. минерали. Затова, с мисъл за хората, които се грижат за здравето на своите кости и зъби, е създаден уникалният английски продукт Coral Calcium. Той съдържа естествени калций и магнезий, които са извлечени от коралите в Големия Коралов риф. 

Пулверизираните корали имат минерални съставки, много близки до тези на човешкия скелет. Те се усвояват лесно и пълноценно от организма, не пречат на стомаха, бъбреците и артериите. Добавените D3 и К2 се грижат за транспортирането на калция до костите. Уникалните съставки на Корал Калций с естествени Ca, Mg + D3 и K2 помагат в борбата срещу остеопорозата и поддържат здрава и плътна костната структура.

Интересно!

Полезните качества на коралите са известни на месните хора, обитаващи различни райони в близост до Кораловия риф, затова той намира приложение в народната им медицина от векове. 

Хората край Кораловия риф в Япония са известни със своето дълголетие и здраве. Те не консумират по-различни храни от останалите японци, но водата, която пият се различава много по своя състав. Хората от този район са дейни до дълбока старост, в добро физическо здраве, сексуална активност и жизненост. 

Питейната вода от района на Кораловия риф има по-различен състав на химичните елементи от водата от други райони. Учените отдават това на наличието на йонизиран коралов калций, множество микро- и макроелементи, съдържащи се в питейната вода на хората, живеещи в района на островите край Кораловия риф.

Открийте
Корал Калций
в нашия магазин!

Корал Калций шише

Вашият коментар