Здравето на ставите

Артро Протект – здраве за ставния хрущял
Ставните хрущяли съдържат глюкозамин и ред други вещества. При движението на ставите градивните им съставки се разрушават и изискват постоянно подновяване. Когато глюкозаминът в организма не достига, особено след 40 годишна възраст, започват дегенеративни ставни процеси /артрози/.
Глюкозамин – строителният материал

Глюкозаминът е ставният строителен материал, необходим за синтеза на съединенията, които изграждат структурите на ставите. Той участва в строежа на ставните повърхности, хрущялите, костната тъкан, сухожилията, мускулите, кръвоносните съдове и др. Най-общо казано – глюкозаминът е необходим за образуване на хрущялите. Функцията му се състои в стимулация на производството на глюкозаминогликани, които са основния структурен компонент на хрущяла, нямат отношение към кръвната захар и не повишават нивото й. Глюкозаминът е предшественик на всички видове ставни захариди. Един от тях е хондроитин.
Хондроитин – ставният амортисьор

Хондроитин е вещество, което подпомага отлагането на калций в костите. Спира действието на вредните вещества, разрушаващи хрущялите. Намалява болката в ставите в покой и при движение. Хондроитинът подпомага активното възстановяване на хрущяла. Способността му да задържа вода в хрущяла във вид на микропространства, подобни на “възглавнички”, създава добра амортизация на ставата при активно движение.

Коленни и тазобедрени стави
Коленните и тазовите стави се оказват най-податливи на разрушаване. Появяват се болки, деформации и ограничение в движението. Глюкозаминът, приет под формата на хранителна добавка, попълва запаса на организма с необходимите съставки за възстановяване на хрущяла.

Ролята на учените

Преди около 40 години учените започват да прилагат натуралните средства глюкозамин и хондроитин. Тези вещества показали добри резултати при понижаване на болката, но и за възстановяване на хрущяла и ставната течност. Проведени са клинични опити, доказващи, че те са ефективни при артрози. Проведено изследване, с участието на 252 лекари и 1506 пациенти, показало следните резултати: 95% от пациентите получили значителни подобрения, благодарение на глюкозамина.  

Открийте АртроПротект
в нашия магазин!

Арто Протект шише

Вашият коментар