Гравиола помага

Помощ при ракови заболявания. 

ГРАВИОЛА

Звучи като име на момиче. Или като име на музикален инструмент.
Но все пак е само дърво, растящо в Амазонската джунгла, в Бразилия.
“САМО”, но много важно.

Гравиола произхожда от ботаническото семейство Annonaceae, оттам и латинското наименование Annona muricata. От години фитотерапевтите се интересуват от свойствата на гравиола. Преди време  американският Институт за здравни науки /Health Sciences Institute/ огласи резултатите от своите изследвания върху лечебните свойства на отварата от кората на гравиола.

Резултатите са поразителни. Според учените HSI алкалоидите на гравиола унищожават новообразуванията.

Селективно действие

Унищожавайки селективно раковите клетки, гравиола оставя в ненарушено състояние здравите клетки. Следователно действа по съвсем различен начин от използваните в химиотерапията препарати, които, по време на лечението могат да нанесат вреди на целия организъм. Освен това е установено, че гравиола предпазва от инфекции. Също така подобрява настроението и дава енергия.

Подобно на вилкакора засилва защитните сили на организма. Заключенията на Health Sciences Institute скоро се потвърждават от три американски фармацевтични фирми. Освен това става ясно, че една от тях е изследвала  гравиола в продължение на няколко години.

Лабораторни изследвания

Изследвайки я лабораторно, тя се стремяла да произведе дубликат на химичните съединения, съдържащи се в естествен вид в кората на гравиола.

Тези усилия обаче не се увенчали с успех. Затова  фирмата направила постъпки за придобиване на лиценз за продажба на екстракт от самото дърво. Но федералните закони не позволяват патентоване на натурални субстанции.

National Cancer Institut

National Cancer Institut е започнал изследванията върху гравиола още през 1976 г, поставяйки си за цел откриването на антираково лекарство. Както обикновено, в случаите на растителните лекове, на анализ са подложени кората, корените, плодовете и семената на гравиола. Индианците са приготвяли от тях лекове, които са използвали при лечението на заболявания на сърцето, черния дроб, астма, артрит. Лабораторните тестове показват силно ефикасното действие на активните съединения на гравиола. Потвърдено е, че нейният  потенциал е 10 000 пъти по-голям от потенциала на други. Екстрактите от гравиола, като субстанции естествени никакви странични действия. Леко неразположение на храносмилателните пътища може да се получи единствено в случаите на приемане на дозировка, превишаваща 5 грама, ако е приета на гладно.

Гравиола е изследвана също и от Католическия Университет на Южна Корея. Там е потвърдено, че две химични съединения, изолирани от семената на гравиола, се характеризират със “избирателна цитостатичност”, което прави възможно унищожаването на раковите клетки на туморите на гърдата и дебелото черво.

Също и листата на гравиола, изследвани от Purdue University, съдържат субстанции, със силно антираково действие. Изключително ефикасни се оказват при лечението на 12 клетъчни линии на тумори, в това число рак на панкреаса, белите дробове и простатата.

Екстрактите от гравиола, атакувайки и унищожавайки с невероятна прецизност раковите клетки, са изследвани не само по повод на възможността на лечение на туморни заболявания. В редица научни институти е потвърдена ефикасността на гравиола при повлияването на високото кръвно налягане, ревматизма, безсънието, циреите, скорбута, маларията, високата температура, гъбичките, предизвикани от дерматофитите.

Така че, 2002 година ни даде убедеността в необичайните лечебни свойства на гравиола – натурален препарат на висотата на известната вилкакора.

В Бразилия пристигат информации за създаването на различни плантации от гравиола в Амазония. Те се разрастват като гъби след дъжд. Инвестират преди всичко американците.

по материали на Ришард Чиемински, “Вилкакора. Живей дълго”, март 2002 г.

Убедете се в невероятните
способности на Гравиола!

Гравиола шише

Вашият коментар