ЕСТЕСТВЕНИ ИМУНОМОДУЛАТОРИ В ПОМОЩ НА ИМУННАТА СИСТЕМА

В БОРБАТА СРЕЩУ КОВИД-19

През 2018 г , доста преди развихрилата се пандемия, предизвикана от Ковид-19, професор Лукашяк, д.ф.н. сподели за полското списание „Zyj dlugo” наблюденията си относно благоприятните свойства на екстракта от вилкакора (Uncaria tomentosa), мобилизиращи имунната система на човека.

Професор Лукашяк пише: „В своите изследвания върху вилкакора екстракт исках да установя откъде произлиза тази огромна способност на вилкакора да мобилизира имунната система. Стигнах до извода, че е следствие от нееднородното разпределение на електроните в пръстените на оксиндоловите алкалоиди, влизащи в състава на растението. Такова разпределение на електроните поставя молекулите на алкалоидите  в състояние на леко трептене, предизвикано от електричното поле на протеините. Това от своя страна привлича макрофагите, важни за нашата имунна система, и ги принуждава  към по-висока активност. А от това следва, че организмът е по-добре пазен от тях…”

Научна публикация на автор и кореспондент: Данка Обрешкова, д.ф.н. в Pensoft Publishers от 23 октомври 2020 за Ролята на имуностимулаторите в комплексната терапия на Covid 19, позовавайки се на опита в борбата с вируса на специалисти от Пирогов и Медицинските  университети в Плевен и в София, описва благотворното протеолитично действие при пациент на Uncaria tomentosa, аскорбинова киселина, фолиева киселина, цинков сулфат и др.

Спецификата на хранителната добавка Вилкакора (Uncaria tomentosa) се състои в стандартизацията по оксиндолови алкалоиди, влизащи в състава на растението. Този продукт гарантира наличието на еднакво количество антиоксиданти във всяка капсула с оптимално съдържание на 9 mg оксиндолови алкалоиди в препоръчваната дневна доза.

Екстрактът от Вилкакора има имуномодулиращото свойство и подпомага дейността на имунната система срещу вредното действие на вирусите и бактериите. Доказа се, че Ковид-19 често атакува първо здравето на червата, намалява имунната защита и  атакува белите дробове. Вилкакора съдържа оксиндолови алкалоиди, антиоксиданти, които свързват вредните свободни радикали и водят до увреждане на здравите клетки. Вилкакора спомага за поддържане на физиологични стомашно-чревни процеси, чернодробни и белодробни функции и нормалната дейност на имунната система.

Източници: „Zyj dlugo”, март 2018, Вит Романовски и  https://pharmacia.pensoft.net/article/58024/

Вилкакора 3000

Вилка кора 3000 шише

Вашият коментар