АнтиХол растителни стероли намаляват високия холестерол

Високият холестерол носи риск за здравето

Статистически всеки трети българин е застрашен от сърдечно-съдови заболявания, причинени от висок холестерол, заседнал начин на живот, тютюнопушене, стрес. Те увреждат кръвоносните съдове и сърцето. В продължение на години този процес може да протича без симптоми. Затова са необходими редовни профилактични прегледи и най-важното – активно физическо движение.

Мнението на специалистите е, че системните физически упражнения са по-важни за здравето на сърцето, отколкото диетата. При висок холестерол към ежедневното хранене е добре да включим и хранителни добавки, които доказано допринасят за нормалното ниво на холестерола и подпопомагащи сърдечно-съдовата система.

Растителни стероли от средиземноморски бор

АнтиХол е хранителна добавка, която е стандартизирана по наличие на растителни стероли, които са безвредни за организма, не увреждат черния дроб и неговите функции.

Значението на растителните стероли в профилактиката на заболяванията на кръвоносната система е оценено от Европейския орган за безопасност на храните (EFSA). Те помагат за регулиране на нивото на холестерола в кръвта. Понижаване на холестерола от 7% до 10 % се постига след 2 – 3 седмици прием на продукта, при дневен прием на 1,5 – 2,4 g растителни стероли.

Високото ниво на холестерол е рисков фактор за развитието на (коронарно) сърдечно заболяване. Растителните стероли от средиземноморски бор са основна съставка на хранителната добавка АнтиХол.

Нормалното ниво на холестерола може да се поддържа посредством продължителната употреба на растителни стероли.

Открийте АнтиХол
в нашия магазин!

АнтиХол шише

Вашият коментар